Fontos tények a növényi eredetű tejről

0

A növényi eredetű tejfélék nagyon hasznosak a szervezet számára. Bebizonyosodott, hogy nincsenek mellékhatásaik, ami az idősebbek számára fő ok, hogy szeressék otthonukban tartani. Ez a tejféle nagyon ízletes, és kávéval is fogyasztható. Főleg kókuszdióból vagy mandulából készül. Az alábbiakban fontos tényeket olvashatsz a növényi alapú tejtermékekről.

  1. Több kalcium

A kívánatos kalcium bejutása egy növényi alapú étrenden a legkívánatosabb dolog, amit az emberek szeretnének. Mindenki egészséges csontokat szeretne, hogy támogassák a testet, és segítsék a test más részeinek működését. A vérnyomás alacsonyan tartásához való hajlandóság most lehetséges a nem tejes tejtermékek fogyasztásával. Csökkenti a feszültséget, segíti az idegrendszer megfelelő működését. A növényi eredetű tejtermékekről bebizonyosodott, hogy kevésbé savasak, mint a tejtermékek. Ha szeretsz otthon készíteni saját növényi tejtermékeket, akkor használj magas forrásokat növényi alapú kalciumhoz. Ezek megtalálhatók a chia magban és a mandulában.

  1. Alacsonyabb cukortartalom

A növényi eredetű tejek általában kevés vagy semmilyen cukrot nem tartalmaznak, bár néhányban nyomokban lehet cukor a magok és a magvak jelenléte miatt. Ez összehasonlítva azokkal a tejet fogyasztó tehenekkel, akik 13-16 grammot nyomnak meg csak egy pohárban. A növényi eredetű tej sokkal jobb választás. A teheni tej túlzott fogyasztása allergiákat, emésztési problémákat és más, a vércukorral kapcsolatos problémákat is okozhat. A növényi eredetű tej ismert alacsony cukortartalomról tanulmányok alapján. Glükózszint emelkedést okoz. Néhány növényi eredetű tej akár csökkentheti is a vércukorszintet. Ezek az alapvető tények a növényi eredetű tejekről. Vannak még más tények is.