Négy könnyű mód a zöldségmaradékok hatékony felhasználására

0

A zöldségek kidobása a szemétbe potenciálisan ugyanaz lehet, mintha pénzt dobnánk ki az ablakon. Ezért fontos tudni egyszerű módszereket a zöldségmaradékok felhasználására, amit bárki megtehet, és nincs hozzá szükség stratégiára. Csökkenthetjük az ételhulladékot, megtakaríthatunk némi pénzt, és finom ételeket fogyaszthatunk ezzel a folyamattal. Jól hangzik, ugye? Íme négy könnyű mód a maradékok felhasználására:

  1. Grillezett Zöldségek

A zöldségek grillezése olyan, mintha második esélyt adnánk nekik az életben. Ez jó választás a már kicsit puha zöldségekhez (amikor puhanak mondok, nem arra gondolok, hogy rothadt, csak nem ropogós). Szórjunk rájuk vajat, sót, borsot, vagy kedvenc fűszerezőnket, majd süssük 200 fokos sütőben, amíg karamellizálódik. Miután megpirultak, tökéletesek salátákhoz, omlettekhez, szendvicsekhez, rizstálakhoz, pizzákhoz, tésztákhoz, burritókhoz, tacókhoz és még sok másra. Vagy grillezhetjük őket egy serpenyőben némi hússal, például füstölt, grillezett kolbásszal és zöldségekkel, majd készíthetünk egy ételt a serpenyőben.

  1. Tészta

A zöldségmaradékokból való felhasználás elkerülése érdekében főzhetünk tésztát. Ehhez vágjuk fel a zöldségeket, adjunk hozzá némi sajtot, és szórjuk bele kedvenc fűszerezőnket. A tészta saláta valóban könnyű és rugalmas elkészíteni. A családtagok kedvelni fogják az ízét, annak ellenére, hogy zöldségmaradékokat használunk.

  1. Sütve és Omlett

A tojás és a zöldségek a legjobb ételek. Általában a legjobb, ha a hűtőben lévő zöldségeket lereszeljük, hozzáadunk néhány tojást a serpenyőhöz, majd készítünk egy zöldségtálat. Azonban a zöldségeket bele is grillezhetjük a tojásba. Ezek olyan zöldségeket tartalmaznak, mint azok a ratatouille palacsintákra. Grillázzuk őket kis ‘tojáskelyhekbe’. Helyezzük őket omlettekbe vagy akár reggeli tojástortillákba.

  1. Pörkölt

Az elkészített ételek ízletes ételek, mert olyan finomak, hogy hozzáadhatunk majdnem bármilyen húst vagy zöldséget hozzájuk. Az íz minden alkalommal más. A hozzáadott zöldségek nemcsak szórakoztatóvá teszik, hanem minden alkalommal megváltoztathatjuk a szósz típusát is.

Az előzőleg említett módszerek mind egyszerű módok a maradékok felhasználására. Tehát ne pazaroljuk el a zöldségeket. Egyszerűen átalakíthatjuk azokat pirítással, sütéssel vagy tészta, omlett, valamint pörkölt készítésével.